KAAI37

Architecturale topkwaliteit in een oase van rust aan de jachthaven

KAAI37 staat voor een eigentijdse, tijdloze architectuur. Vier toptalenten uit de Belgische architectuurwereld presenteren elk een ontwerp met een tijdloze expressie, gebaseerd op de bijzondere relatie met de historisch geladen site, het Eilandje. De architectuur is geïnspireerd door de bouwkunst van de traditionele pakhuizen, typerend voor deze havenbuurt. Met oog op harmonie en variatie hebben de vier architecten dit thema op hun eigen manier geïnterpreteerd. Het resultaat is een groep van 4 gebouwen met 5 woningen, 72 appartementen en 4 commerciële ruimtes.

Met de grootste aandacht voor maximaal wooncomfort straalt het project strakheid en verfijning uit. Het ruimtelijk gevoel wordt niet alleen verzekerd door de kwaliteit van de grondplannen, maar ook door de nadruk te leggen op open uitzichten vanuit de leefruimtes en terrassen. Elk appartement kent een groot terras, uitkijkend op de jachthaven van het Kempisch dok of op de stedelijke binnentuin van 2.500m2 ontworpen door het landschapsarchitectuurbureau West 8.

KAAI37, ook op vlak van duurzaamheid is dit een toonaangevend project.

Ecologisch verantwoord

Ook op vlak van duurzaamheid is dit een toonaangevend project. KAAI37 is een van de eerste volledig passieve appartementsgebouwen in Antwerpen, met een K-peil van K18 en een E-peil van E48. Er is gekozen voor de meest efficiënte verwarming en warmwaterproductie, zodat de energiekosten zeer beperkt zijn. De groendaken fungeren als buffer en regenwater wordt herbruikt om de binnentuin te besproeien. Ook op vlak van materiaalkeuze en waterverbruik wordt een hoog ambitieniveau gehanteerd.

Nieuwbouw project KAAI37, eilandje KAAI37, toonaangevend nieuwbouw project