Huis

€ 2.980.000 -

Omschrijving


Deze magistrale meesterwoning op het échte middelpunt van de theaterbuurt, op wandelafstand van winkels, restaurants en cultuur, vertoont alle charmes van de negentiende eeuw gecombineerd met een verrassend moderne lichtinval. De voorname woning werd in 1852 gebouwd naar een ontwerp van
Lievin Van Opstal en naar bemerkingen van de grote stadsarchitect Bourla, gekend van de gelijknamige schouwburg. De opdrachtgever was goudsmid Jean Questiaux. De voorgevel van het prestigieuze ‘hotel Questiaux’ wordt in de inleiding van deel 3 van Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen apart geroemd voor de ‘vloeiende Louis-Philippestijl’.

In het begin van de jaren zestig werd de woning elegant verbouwd door architect Michel Vander Elst, met behoud van de originele monumentale elementen. De meest recente renovatie gebeurde in 2016, met het volledige vernieuwen van ramen en poorten door meesterschrijnwerkerij Pouleyn uit Vichte. Ook werd er een keuken geplaatst uit het hoogst gamma van Bulthaup. Aan de riante, zonnige stadstuin werden negen bomen toegevoegd.

Op het gelijkvloers imponeert de hoge kasteelgang met marmers, stucwerk en mozaïek en de brede trap met een art deco smeedwerk. Een van de ruime kamers is een voormalig notarisbureau, recentelijk heringericht met een bibliotheek op maat van Interlübke.

Langs de achterzijde, vlak bij de keuken, werd de etage uitgebouwd met een gezellig terras van 18 m2.
Er is mogelijkheid tot aankoop van een parkeerplaats in het buurpand.

Foto's


Details


Informatieplicht