Huis

€ 2.300.000 -

Omschrijving


Neoclassicistischherenhuis uit de negentiende eeuw in het Antwerpse centrum.

Deze prachtig en hoogwaardig gerenoveerde woning bevindt zich in het centrum van de stad op loopafstand van winkels, cultuur en de Schelde.
De voorgevel wordt getypeerd door natuurstenen Onze-Lieve-Vrouwebeeld in barokstijl uit 1698 en de origineel bewaarde houten inkomdeur met ijzeren waaier en blauwe haardsteen.

Op het gelijkvloers is een royalebureauruimte met grote ramen en ingemaakte kasten om in alle sereniteit te werken. Alsook een minutieusafgewerktevestiaire en bijkeuken met toilet. Daarnaast zijn enkele opbergruimtes geïnstalleerd tussen de ontvangstruimte en de garage die ruimte biedt voor minimum drie auto's.

De klassiekbeklede trap die een centrale positie inneemt in het huis deelt de eerste verdieping op in twee tussenverdiepingen. De eerste overloop geeft uit op de eetkamer met marmeren keuken, voorzien van La Cornue fornuis, en toegang tot het terras.
Verder is op deze eerste verdieping een leefruimte met grote ramen, van het plafond tot de vloer, waar een open haard gezelligheid de ruimte in blaast. Ook hier is directe toegang tot het terras. In een hoek, achter de master livingroom is een knusse salon met bar.

Op de tweede verdieping bevindt zich het slaapvertrek en de badkamer met dressing over de volledige oppervlakte.
De zorgvuldig ingerichte badkamer, met ligbad en douche in marmeren uitvoering, schuilt als het ware in de kasten van de dressing waardoor een rustgevendeuitstraling doorheen de tweede verdieping terug te vinden is.

De derde verdieping is een grote open ruimte onder het dak, makkelijk om te vormen tot meerdere slaapkamers. De grote dakramen voorzien veel lichtinval en een prachtiguitzichtoverdestad. Er werd al een kleine badkamer geïnstalleerd en een bergruimte met wastafel.

De architectuur werd verzorgd door Nicolas Schuybroek, eenvoud en warmte komen terug in dit huis, authentieke ruimtes met ziel!

Foto's


Details


Informatieplicht