Makelaarskantoor De Meester, Jordaenskaai 21 - 2000 Antwerpen
Makelaarskantoor De Meester, Jordaenskaai 21 - 2000 Antwerpen sluiten sluit

Contacteer ons:

Makelaarskantoor De Meester, Jordaenskaai 21 - 2000 Antwerpen logo
Makelaarskantoor De Meester, Jordaenskaai 21 - 2000 Antwerpen loader
Makelaarskantoor De Meester, Jordaenskaai 21 - 2000 Antwerpen,

Architectuur - OFFICE Kersten Geers David Van Severen Architects

OFFICE Kersten Geers David Van Severen Architects

OFFICE Kersten Geers David Van Severen werd in 2002 opgericht door Kersten Geers en David Van Severen. Het bureau won enkele belangrijke internationale wedstrijden, waaronder de wedstrijd voor een nieuwe administratieve hoofdstad in Zuid-Korea en een grensovergang tussen Mexico en de VS. Tegelijkertijd werden de eerste, kleinschalige realisaties opgeleverd. De inkomhal voor een notariaat (office 02) en de verbouwing van een woning in Gent (office 07) werden uitvoerig gepubliceerd in de nationale en internationale pers. In 2008 had OFFICE de eer België te vertegenwoordigen op de 11de Architectuurbiënnale van Venetië, na een wedstrijd tussen 13 jonge Belgische bureaus. Ook werden ze uitgenodigd door Herzog & de Meuron en Ai Weiwei om deel te nemen aan het Ordos 100-project in china.

In mei 2009 openden ze hun eerste solotentoonstelling ‘seven rooms’ in deSingel Antwerpen. In 2009 werd ook hun grootste realisatie tot nu toe opgeleverd, de galerij en het kantoorgebouw van Kortrijk XpO en ontvingen ze eveneens de Belgische prijs voor Architectuur voor de brug voor de Handelsbeurs te gent. In 2010 werden verschillende projecten opgeleverd, waaronder het hoofdkwartier van de Kamer van Koophandel (VOKA) in Kortrijk, het winkel- en kantoorgebouw ‘Multiplies’ in Tielt en een villa in Buggenhout. OFFICE werd door Kazuyo Sejima (sanaa) uitgenodigd om deel te nemen aan de 12de Architectuurbiënnale van Venetië. Hun project ‘garden pavilion’ werd daar bekroond met de Zilveren leeuw voor het meest beloftevolle jonge bureau. Beide projecten in Kortrijk, XpO en VOKA, werden genomineerd voor de prestigieuze Mies van der rohe-award. Ondertussen ontvingen ook de projecten Weekend House en Multiplies de Belgische prijs voor Architectuur 2013.

Anno 2014 is OFFICE Kersten Geers David Van Severen een groeiend ontwerpbureau met, naast de 2 architect- vennoten, 5 senior projectleiders, 5 projectassistenten en een variërend aantal stagiairs. Het is hun overtuiging en ervaring dat deze structuur met een relatief klein en ervaren kernteam het mogelijk maakt om ontwerpmatig een grote verantwoordelijkheid te nemen, waarbij elke ontwerpbeslissing wordt genomen door of samen met Kersten Geers en David Van Severen zelf. De projecten van OFFICE zijn steeds directe en precieze, ruimtelijk relevante ingrepen. De architectuur ervan mikt op de fenomenologische ervaring, los van het programma dat een gebouw incorporeert.

Lees meer

Realisaties

De Meester, uw huis van vertrouwen

Contacteer ons:Makelaarskantoor De Meester

Jordaenskaai 21, 2000 Antwerpen
T: 03 227 06 36
E: info@demeester.eu

BIV-erkend vastgoedmakelaar-bemiddelaar

BIV 200.803 - Belgiƫ
BTW-BE 0453.256.254


Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16 B te 1000 Brussel.

Onderworpen aan de deontologische code van het BIV.

Erkend KwaliteitsLid van CIB

De van toepassing zijnde corporatieve beroepsregels CIB vindt U onder CIB.be

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.Meer wetenAccepteren