Makelaarskantoor De Meester, Jordaenskaai 21 - 2000 Antwerpen
Makelaarskantoor De Meester, Jordaenskaai 21 - 2000 Antwerpen sluiten sluit

Contacteer ons:

Makelaarskantoor De Meester, Jordaenskaai 21 - 2000 Antwerpen logo
Makelaarskantoor De Meester, Jordaenskaai 21 - 2000 Antwerpen loader
Makelaarskantoor De Meester, Jordaenskaai 21 - 2000 Antwerpen,

Architectuur - Robbrecht & Daem

Robbrecht & Daem

Het architectenbureau Robbrecht en Daem werd gesticht in 1975 en heeft gedurende 30 jaar een verscheidenheid aan opdrachten uitgevoerd. De rode draad doorheen hun werk is de relatie die zij onderhouden vanuit hun architectonisch ontwerpen met de beeldende kunsten. Zij hebben ook ontwerpen gemaakt voor gebouwen dienstig voor podiumkunsten en muziek. Zelfs in hun wetenschappelijk-technische ontwerpen zoals de laboratoria die zij ontworpen hebben, is de confrontatie met de actuele kunst aanwezig. De architectuur van Robbrecht en Daem wenst een uitgesproken hedendaagse en humane positie in te nemen waarbij hun bouwwerken zich relateren aan een ruime culturele context van wetenschappen en kunsten.

Robbrecht en Daem architecten hebben belangrijke stedenbouwkundige en landschappelijke projecten ontworpen. Maar ook restauraties zoals de Whitechapel Gallery in Londen.  Directeur Iwona Blazwick zegt daarover: "Paul Robbrecht has said that he wanted to 'create unforgettable spaces,' not by knocking down walls and carving white cubes out of the old Victorian building, but by keeping its existing, history-soaked rooms and re-designating their usage."

Het bureau is gaandeweg gegroeid, heeft gespecialiseerde medewerkers aangetrokken en heeft zich steeds meer ingelaten met publieke opdrachten in Vlaanderen en in het buitenland.  Voorbeelden daarvan zijn: de Documentapaviljoenen in Kassel (Duitsland), de Katoen Natie in Antwerpen, Sammlung Hauser und Wirth in Sankt Gallen (Zwitserland), het Museumplein en de Diepe Fontein aan het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen, the Alnwick Castle Gardens Pavillion in Northumberland (Engeland), de uitbreidingen aan Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam en het Concertgebouw in Brugge. Het masterplan voor de Zoo in Antwerpen, The Whitechapel Art Gallery in Londen – Engeland, de Boekentoren in Gent, St-Janspoort in Kortrijk en de Oosterweeldeverbinding in Antwerpen.

In 1997 ontvingen Robbrecht en Daem (samen met M-José Van Hee) de Vlaamse Cultuurprijs voor Architectuur. Naast heel wat andere prijzen en vermeldingen werd hen in november 2008 door een internationale jury de Klippanaward toegekend. In 2009 ontving het bureau de RIBA-award (Royal Institute of British Architects) voor hun ontwerp van de Londense Whitechapel.

Lees meer

Lopende projecten

Makelaarskantoor De Meester, Appartement|Appartement te 2000 Antwerpen

Antwerpen
Appartement - verkocht

Realisaties

De Meester, uw huis van vertrouwen

Contacteer ons:Makelaarskantoor De Meester

Jordaenskaai 21, 2000 Antwerpen
T: 03 227 06 36
E: info@demeester.eu

BIV-erkend vastgoedmakelaar-bemiddelaar

BIV 200.803 - Belgiƫ
BTW-BE 0453.256.254


Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16 B te 1000 Brussel.

Onderworpen aan de deontologische code van het BIV.

Erkend KwaliteitsLid van CIB

De van toepassing zijnde corporatieve beroepsregels CIB vindt U onder CIB.be

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.Meer wetenAccepteren